Terug in Lima; nu toch echt aan de studie
Door: Maarten
Blijf op de hoogte en volg Maarten
24 Augustus 2004 | Peru, Lima
Na Mancora zoals vermeld in vorige bericht zelf verder gereisd naar Ecuador en terug naar noorden van Peru, maar dan binnenland. En het onmogelijke toch gedaan: Ecuador bezocht, lekker relaxed én mooie hiking gedaan in Vilcabamba, op avontuurlijke wijze en met heel wat overstappen (in oa soort van veewagen..) terug de - een andere - grens overgegaan, een van Peru´s mooiste archeologische opgravingen bezocht (Kuelap), zo ongeveer middenin de wildernis.
De grens passeren ging nog niet zo makkelijk, daar ik bij vorige grensovergang geen entry-stamp van Ecuador had ontvangen.. Ach ja, beetje lukken helpt altijd. Duurde uiteindelijk wel twee volle dagen reizen om enkele honderden kilometers verder te komen.. Maar was ´t zeker waard: door afwisselende gebieden van hooggebergte, canyons, valleien, rijst-terrassen, en meer. En het bezoek aan Kuelap was het perfecte ´toetje´ van die trip.
De avond daarvoor in een dorpje ´niet al te ver´ van Kuelap overnacht. Als enige gringo (buitenlander, nou ja, iemand met andere, blanke huidskleur) tussen de locals op ca 3000 m hoogte, ver van modern civilization, en toch een warme douche! :D Inclusief drie warme maaltijden kostte me `t minder dan 5 Euro.. Het verblijven op zo´n plek, op die manier als enige non-local, was echt ultiem genieten. Volgende ochtend wederom om 6.00 am op om naar Keulap te lopen (ca 1,5 uur). En was daar gedurende mijn gehele bezoek gewoon de eerste en enige (samen met mijn gids dan), op zo´n spot! Tja, scheelde ook dat ´t niet bepaald makkelijk te bereiken is..
Vervolgens teruggegaan naar de regiostad Chachapoyas om te genieten van een fiesta aldaar (vanwege de Maagd van .., weet naam niet meer, beschermheilige vd stad). En de volgende dag dan toch terug naar Lima, dmv een 20-uur durende busreis. Maar lang ´mocht´ mijn verblijf daar niet duren. Na aankomst korte tijd later naar Universiteit (del Pacifico, UP) gegaan voor introductiedag, om rond 17.00 weer een bus in te stappen naar een volgende reislocatie, nu met een groep van mijn accomodatie (Apu).
Via de steden Pisco, waar we een Inca-site en een national park bekend vanwege zijn marine life - zeehonden, pinguins, dolfijnen - hebben bezocht, en Ica doorgegaan naar Huacachica; een ander relax-oord zoals Vilcabamba, maar nu dus in Peru. Daar kwamen later ook meerdere mensen van Apu naartoe, waardoor we uiteindelijk met een groep van zo´n 30 waren. Mooiste ervaring was wel met een buggy de zandduinen over, de woestijn in, en tussendoor nog wat sandboarden. En verder dus lekker relaxen van het mooie weer daar, zo in de winter.
Zondagavond kwamen we terug om met z´n allen druk achter elk ons mogelijke rooster te gaan zitten, vandaag (nu gisteren.. is 3.45am nu..) was namelijk de ´roosterdag´. Is allemaal redelijk verlopen, al is bureaucratie zeker niet onbekend. Donderdag beginnen dan mijn eerste lessen. Heb de vakken wel zo kunnen kiezen, dat ik steeds een lang weekend heb, wat gunstig is voor eventueel reizen tijdens de studie. We zullen zien waar ik dan nog kom; heb na mijn studie namelijk nog een maand. Nu dus maar gewoon Lima beter gaan verkennen denk ik zo.. :D
Groet,
Maarten
30 Augustus 2004 - 12:58
Gertjan Van Heur:
Heyyy Maarten,
Blij om te lezen dat je nog leeft!!!
Veel succes, het ga je goed!
Groeten Gertjan -
30 Augustus 2004 - 19:44
Maarten:
Haha, had je dan iets anders verwacht? ;) Hoe gaat ´t daar eigenlijk in Limburg? Al een kamer in Mcht betrokken, of blijf je toch bij je ouders? Kan je me overigens laten weten hoe vakantie en inkom is geweest, ben nl erg benieuwd! Succes met studie en al de rest he! -
03 September 2004 - 13:36
Thialda:
Hee Maartje! Klinkt goed allemaal! Hier begint t jaar ook alweer bijna en ik hoef me niet te vervelen:geschiedenis, rechten (nou ja, paar vakken dan, niet te pretentieus) en bestuur van de studievereniging (in november). Ach, tis geen Peru, maar Groningen mag er ook zijn... :- T weer is in ieder geval prima! Liefs! -
04 September 2004 - 19:29
Marco & Marie:
Hey Maarten, leuk te lezen dat het goed gaat. Maar goed je had al gebeld !! Het was 3 september echt hardstikke top !! Het was echt een toffe dag, alles was leuk. Je komt het nieuwe jaar maar sbel de foto's bekijken. En nu snel naar Brazilie !! Tot mails !!